Füge

Füge

2014. április 27., vasárnap

Mazohizmus

Szokásos húsvétkor tartott pilisi hegymászásunk alkalmával találkoztunk egy kisfiúval, kinek földre terített lepedőjét a lehető leggyorsabb sebességgel támadta be Füge, valami kis falat találásának reményében. A kisfiú (7- 8 év körül) felháborodva rugdosta le a kutyát a terítőről, közben megrökönyödve közölte szüleivel, hogy nem érti, miért jó ilyeneket tartani otthon. Minek tart az ember állatot? 
A kérdés jó...minek? 

Mi haszna van az embernek, hogy plusz egy szájat etessen, plusz időt fecséreljen arra, hogy levigye sétálni, vagy kicserélje az almát. Állandóan takarítani kell, rengeteg kosszal jár. A szokásos hétvégi nagytakarítást durván egy fél napig lehet élvezni. Óóó, új bútor érkezik a lakásba...biztosan nem te avatod fel elsőnek.
Első estéje nálunk
A cicák esetében például mindenképpen körömmintát kell venni ahhoz, hogy biztosan megfelelő e az adott kanapé. Gyönyörű függönyöket veszel, hogy a szomszédok éhes szemei a magánéleteden kívül mással is foglalkozzanak? A frászt...az a legjobb mászóka..így egy héten belül a szita a függönyhöz képest egy tömör szerkezet. Megfőzöd az ebédet, jól is laksz - majd elpakolok egy picit később ha már jobban vagyok...persze csak akkor már nem lesz mit elpakolni. A maradék már csak múlt idő, a szennyes tányérok pedig fényesre vannak takarítva. A szőrmennyiségből egy komplett paróka vagy bunda szalont nyithatnál, olyan adagot szedsz össze nap mint nap. Persze fésülheted, furminátorozhatod, fürdetheted, vagy akár le is borotválhatod...a szőr állandó részévé válik az életednek. Ott lesz ha reggel felkelsz és megiszod a kávét, ott lesz ha lezuhanyzol és előveszed a tiszta törülközőt, ott lesz ha megfőzöd a finom ebédet és még akkor is ott van veled ha elmész otthonról. A szőr pedig hozza a port...az ujjpróba akár naponta tesztelhető..egy hét múlva már érdemesebb inkább seprűvel porolni a polcokat, mint egy kis ronggyal. 

Első találkozás Fügével
Aztán pedig jön a java, amikor kezdődnek a problémák. Először egy kis hányás. Biztosan csak c vitamin hiány..butus gazdi, nem kell mindent túlaggódni. Az állapot nem javul, az étvágy csökken. - nyugi gazdi, hosszú állapot a gyógyulás, majd rendeződik, adjunk sok c vitamint. Orvosváltás, gyógyszersereg, homeopátia, infúzió, naponta orvos és aggódás, majd vérvétel és az eredmény. Újabb gyógyszer adag, próbálkozás, étrend váltás, odafigyelés, még homeopátia...kis reménysugár, mézesmadzag..majd újabb pofon.
A kérdés teljesen jogos, minek?? Miért kell az embernek mindez? Miért van meg bennünk ez a mazohista hajlam, miért akar az ember magának plusz munkát, amikor mindig amiatt panaszkodik, hogy milyen fáradt? 

Teljes idill; patkánycicakutya egy helyen


A  választ hiába írnám le, aki nem tapasztalta, és felteszi ezt a kérdést, annak úgyis magyarázhatnám...legegyszerűbben csak annyit tudnék mondani: mert nem tudnám elképzelni nélkülük az életem. És nincs annál fájdalmasabb, ha emberi figyelmetlenségből, esetleg a teljes tudatlanság homályából fakadóan a fent felsorolt örömökből csak 4 hónapot kaphatunk. A többi csak reménykedés és próbálkozás. Nem is beszélve azokról a fájdalmakról, amit szegény állatnak kell átélnie, és mi miatt?? A pénz.....


Még pár kép Danyről:
Nélküle nem lehet filmet nézni

Karácsony
Fürdésből sem maradhat ki
Alvás 1

Alvás 2

és betegen...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése